• Krimi
Faktor

Felsikított az áldozat az ítélethirdetéskor - 9 évet kapott a lúgos támadással vádolt orvos

Kilenc év börtönre ítélték a lúgos támadással vádolt orvost. A Fővárosi Ítélőtábla emellett örökre eltiltotta hivatása gyakorlásától a férfit, kilenc évre pedig a közügyek gyakorlásától is. Emellett 250 ezer forintot kell kifizetnie a sértettnek, Renner Erikának. A nő felsikított, amikor meghallotta, hogy a vádlottat eltiltották az orvosi pályától.

Ezzel a táblabíróság súlyosbította a törvényszék tavaly májusi büntetését. Akkor a férfi négy év börtönt kapott és öt évre kellett volna felhagynia az orvoslással. Akkor azt állapították meg, hogy nem okozott életveszélyes sérülést, ám a tábla szerint igen.

Az ügyet 2013 márciusában hozta nyilvánosságra a rendőrség. A III. kerületi San Marco utcában rontott rá egy nőre volt párja. Megragadta és visszatuszkolta őt a lakásba, ahol brutális módon bántalmazta. Miután megverte, összeszedte a lakásban található értékeket és elment. A gyanúsítottat hat órán belül elfogták, mindent tagadott.

Már akkor tudni lehetett, hogy a támadó leütötte és megverte az asszonyt, kábító anyagot fecskendezett a combjába, maró anyaggal öntötte le, végül pedig pokrócba csavarta a testét. Az értékeit pedig azért vihette el, hogy elhitesse, rabló járt a lakásban. Akkor kiderült az is, hogy az elfogott B. Krisztián az egyik budai kórház igazgatója, csecsemő- és gyermekorvos.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Illusztráció.

  Illusztráció.

  A két ember általános iskolából ismerte egymást, osztálytársak voltak. Szeretők 2007-ben lettek. Általában heti kétszer találkoztak, leginkább a férfi munkahelyén “bonyolították le a szexuális együttléteket”. Évekig nem buktak le, ám 2011-ben a nő, majd 2012-ben a férfi házastársa is tudomást szerzett a viszonyról. Az asszony – Erika – ezután elvált, az orvos pedig elköltözött otthonról és bérelt egy lakást nem messze a szeretőjétől.

  A nő szerette volna, ha közösen folytatják az életüket, de az orvos elzárkózott ettől, az asszony kiskorú gyermekére hivatkozott. Erika végül úgy döntött, szakít. Ám orvos ezt nem tudta feldolgozni, hívogatta volt szeretőjét, e-maileket írt neki és személyesen is kereste. A nőnek 2012 novemberében új kapcsolata lett, egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg valakivel. Egykori szeretője 2013. január 25-én jelentkezett utoljára, egy e-mailt írt neki.

  A támadás 2013. március 12-én történt. A férfi elment a munkahelyére, a parkolóban letette az autót, majd biciklivel indult el. Nem sokkal fél 8 után érkezett meg a nő lakásához bukósisakkal a fején, arcát maszkkal eltakarva, dzsekiben, hátizsákkal. Megragadta a nő nyakát, elvette a kulcsát, bezárta a lakást és elváltoztatott hangon közölte vele, ha sikít, elvágja a torkát. Ezután hassal a földre fektette, hátulról ráült a combjára, gyorskötözővel összekötötte a sértett kezeit, ragasztószalaggal a lábait, majd leragasztotta a száját, táskája tartalmát kiszúrta a földre és közölte, hogy injekciót fog beadni neki.

  A nőt támadója a combján szúrta meg, egy olyan szert adott be neki, amit kifejezetten műtéteknél használnak, majd egy másikat is: egy altatót, ami csökkenti az előbbi szer hallucinogén hatását. Az asszony öntudatlan állapotba került a befecskendezett anyagoktól.

  Ezután a vádlott a sértett alsó testét lemeztelenítette, nemi szervére ismeretlen eredetű lúgot öntött, melynek égető hatása nyomban jelentkezett. A vádlott a teljesen öntudatlan sértettet a fürdőszobába vitte, alsó testét vízzel lemosta, majd a szobában kamillateával lemosta a sértett nemi szervét, pokrócba burkolva a díványra fektette.

  A tettes igyekezett rablásnak beállítani a támadást, ezért elvett egy laptopot és két telefont, összesen körülbelül 250 ezer forint értékben, majd eltűnt - írja a 24.hu. Bűnösségét többek között az ügyész által is említett “orvosi végzettséget igazoló elkövetési mód” támasztotta alá.

  B. Krisztián büntetése letöltésének kétharmada után helyezhető feltételesen szabadlábra, azaz hat év múlva szabadulhat. Ez ellen az ítélet ellen is fellebbezhet, és fellebbezett is, méghozzá felmentésért, vagyis az ítélet nem jogerős.

  Kommentek:

  Top 16