• Külföld

Lövöldözni kezdett, négyen meghaltak húszan megsérültek, megszólal a szemtanú

"Rám szegezte a pisztolyt, meghúzta a ravaszt, üres volt a tár, ezért el tudtam menekülni, elővett egy másik fegyvert és lőtt, csak lőtt" - mondta az egyik szemtanú abban a hesstoni gyárban ahol az egyik alkalmazott lövöldözni kezdett.

Lövöldözni kezdett egy fegyveres férfi csütörtök este Amerikában, Hesston városában, a támadásban legalább 3 ember meghalt, és húszan megsebesültek, a támadót pedig lelőtték a rendőrök - jelentette be T. Walton, Harvey megye seriffje. Walton egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a bűncselekmények helyszíne az Excel Industries vállalat telephelye volt, írja az MTI. A BBC szerint a férfi a gyár fegyveres alkalmazottja volt, akit a kollégái nyugodt embernek ismertek. Megszólalt két szemtanú is, az egyiket közvetlen közelről akarta lelőni a támadó, de szerencséjére éppen üres volt a tár.

"Egyenesen rám nézett és pisztolyt szegezett rám, meghúzta a ravaszt, de üres volt a tár, ezért el tudtam menekülni, elővett egy másik fegyvert és újra lőtt." - mondta Mr Espinoza az egyik szemtanú.

Másikuk azt mondta, hogy látta amint az emberek futnak, tett néhány lépést, hogy megnézze mi történik.

EZT IS AJÁNLJUK:

    " Azt hallottam, hogy pop pop pop pop, azt hittem leestek a festékesdobozok, de aztán láttam, hogy mi történik egyre erősebb lett a hang is, én is futni kezdtem és csak futottam" - mondta a másik tanú

    Helyi médiaértesülések szerint az ámokfutást előtt a 38 éves férfi olyan fényképet osztott meg a Facebook közösségi oldalon, amin egy fegyverrel pózol. A 3700 fős Hesstonban működő Excel Industriest 1960-ban alapították, és a Hustler és Big Dog márkanevű fűnyírókat gyártja. Az Egyesült Államokban előforduló lövöldözések ismét felszították a vitát a fegyvertartásról, és az elnökválasztás kampányának is egyik kiemelt témája lett.

    Top 16