• Külföld
Faktor

Négyen meghaltak, egy férfi lövöldözni kezdett egy chicagói kórházban

A támadó ismerte az orvosnőt, akit az épületen kívül agyonlőtt.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Lövöldözés volt hétfőn egy chicagói kórháznál, majd a kórház épületében is, négyen - köztük a támadó - meghaltak. Egy férfi először egy orvosnőt lőtt agyon a kórháznál, majd bent az épületben vaktában lövöldözni kezdett.

Egy gyógyszerész asszisztens nő és egy, a támadóval tűzharcba bocsátkozó rendőr veszítette életét - írja az MTI. A rendőrség szerint egyelőre nem tudni, hogy a fegyveres férfi magával végzett, vagy a tűzharcban halt meg.

Az elkövető kiléte és indítékai egyelőre nem világosak. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki az Illinois állambeli metropolis déli részében lévő Mercy kórházhoz, lezárta a környéket és átfésülte a kórház épületét, közben az intézményt kiürítették.

Eddie Johnson chicagói rendőrfőnök utóbb sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a lövöldöző ismerte az orvosnőt, akit az épületen kívül agyonlőtt, és a gyilkosságot a családi erőszak kategóriájába sorolta. Chicagói sajtójelentések szerint a férfi az orvosnő korábbi vőlegénye volt, és egy tanú szerint vitájuk során egy gyűrűt követelt vissza.

A szemtanúk egyike azt mondta, látta, amint egy férfi a kórház parkolójában többször is közelről mellbe lőtt egy vele együtt lévő nőt, majd bement a kórházba és ott lövöldözni kezdett. Szavai szerint az épületben "tömegpánik" alakult ki.

A Michigan-tó partján fekvő Chicagóban, amelyik az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városa, a rendőrségi statisztikák szerint tavaly 2785 lövöldözés történt. A bűnügyi helyzet néhány évi átmeneti javulását követően 2017-ben ismét kiugróan sok, 675 ember vált gyilkosság áldozatává Chicagóban, több mint New Yorkban és Los Angelesben együttvéve. A város évtizedek óta szenved a bandaháborúkkal és drogkereskedelemmel összefüggő fegyveres támadásoktól.

Kommentek:

Top 0