• Külföld

Lövöldözés Brüsszelben: meglőtték és elfogták a párizsi terror szervezőjét

Brüsszel Molenbeek negyedében a terrorellenes művelet közben lövéseket hallottak.Többen is megsérülhettek az akcióban.

Belga rendőrök a rajtaütésen. Forrás: Europress -  AFP/John Thys

Belga rendőrök a rajtaütésen. Forrás: Europress - AFP/John Thys

A rendőrség megerősítette: a párizsi terrortámadások főszervezője, Salah Abdeslam is ott volt az egyik lakásban, amikor a kommandósok behatoltak az épületbe. Ő is megsérült, meglőtték a rendőrök és elfogták. A Le Parisien szerint egy rendőrt és egy másik embert is meglőttek. Utóbbi Asdeslam társa, akit szintén elfogtak. A rendőrségi akcióról készült videót ITT nézheti meg.

Salah Abdeslam.

Salah Abdeslam.

A héten már megtalálták Salah Abdeslam ujjlenyomatait egy brüsszeli lakásban. Abdeslamot gyanúsítják a párizsi terrortámadások szervezésével. Nála is volt bomba a támadások éjszakáján, de nem robbantotta fel magát. Hónapok óta bujkált.

A Le Soire című belga lap szerint a rendőrségi akciót szombatról egy nappal előre hozták a hatóságok azt követően, hogy a párizsi merényletek feltételezett főszervezőjének ujjlenyomatait megtalálták a belga főváros déli, Forest nevű kerületében lévő lakásban és azonosították DNS-ét is. Nagy valószínűséggel egyébként Salah Abdeslam lehetett az egyik fegyveres, aki néhány nappal ezelőtt rátámadt a rendőrökre egy brüsszeli házkutatás során.

A rajtaütésben Abdeslam is megsérülhetett. Forrás: Europress - AFP/Jan Nagels

A rajtaütésben Abdeslam is megsérülhetett. Forrás: Europress - AFP/Jan Nagels

Egyes források szerint egy ember meghalt. Forrás: Europress - AFP/Jan Nagels

Egyes források szerint egy ember meghalt. Forrás: Europress - AFP/Jan Nagels

Top 0