• Belföld
Faktor

Megrázó fotókat tett közzé a madárkórház, szörnyű dolog történt a hortobágyi gólyával

Az állat testében rengeteg lövedéket találtak.

A Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány a Facebook oldalán számolt be arról a fehér gólyáról, amely vasárnap Mezőnagymihályon esett be egy udvarba. A Madármentő Állomás Mályi-Bird Rescue vezetője ment érte, hogy befogja.

Az előzetes vizsgálatok alapján a bal szárnya sérült, ficam vagy törés volt tapasztalható. Hogy pontos legyen a diagnózis, hétfőn megröntgenezték a hortobágyi Madárkórházban, ahol a dolgozók saját bevallásuk szerint sokkot kaptak az eredményektől.

Kiderült, hogy a madár teste tele van lövedékkel. 3 darab 5,5 mm-es szoknyás légpuskalövedék, 3 darab 4,5 mm-es, szintén szoknyás légpuskalövedék, valamint egy egyenlőre beazonosíthatatlan kaliberű, gömb alakú golyó volt az állatban.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A szárnyon található sérülésről pedig kiderült, hogy nem törés, hanem egy további lövedék okozta gyulladásos zúzódás. A golyó már kieshetett, de a nyoma még jól látható.

    A gólyából műtéttel próbálják eltávolítani a lövedékeket. Valószínűleg legalább ketten lőttek versenyszerűen a madárra, céltáblának nézve őt. A tettesek azonban valószínűleg nem kerülnek elő.

    Kommentek:

    Top 16