• Külföld
Faktor

Bevallotta ki ő, de a terrortámadásról nem beszélt a Párizsban késelő férfi

Beszélni kezdett és megerősítette személyazonosságát az a 29 éves egyiptomi férfi, aki a múlt héten bozótvágó késsel támadt járőröző katonákra a párizsi Louvre-nál.

Az elkövető megerősítette a rendőrség feltételezését: Abdullah Reda al-Hamaminak hívják, 29 éves, az egyiptomi Dakahlíja tartományban született, de az Egyesült Arab Emírségekben él, és január 26-án Dubajból érkezett turistavízummal a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre.

A gyanúsított korábban nem volt hajlandó a nyomozókkal beszélni, a harmadik kihallgatásán, hétfőn azonban már válaszolt a kérdésekre, és elmondta első verzióját a történetekről - tájékoztatott a rendőrség.

Forrás: Wikipédia

Forrás: Wikipédia

Péntek reggel a machetékkel felfegyverkezett férfi megtámadta a Louvre bejáratánál az épületben járőröző katonákat. Egyiküket könnyebben megsebesítette, ő erre öt lövést adott le a támadóra, aki azt kiabálta: "Allah akbar".

A késelőt életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték. Szombaton az állapota jelentősen javult, és miután az orvosai úgy ítélték meg, hogy kihallgatható állapotban van, a kórházban őrizetbe vették.

A Louvre előtti támadás ügyében a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított vizsgálatot terrorizmussal kapcsolatos emberölési kísérlet gyanújával. Az viszont még mindig nem egyértelmű, hogy mik lehettek a támadó motivációi. A jogi és külkereskedelmi végzettségű férfi ugyanis nem volt ismert arról, hogy radikalizálódott volna, s a nyomok alapján úgy tűnik, Párizsban nem volt tettestársa – írja az MTI.

Kommentek:

Top 0