• Külföld
Faktor

Lesújtó tudatlanság: egyetlen országot sem tudtak megmutatni a térképen a járókelők - videó

A legtöbben csak kontinensekre mutogattak.

A Los Angeles-i járókelőknek fogalmuk sincs, hol van Európa vagy Afrika. Sőt, még az Egyesült Államokat sem tudták megtalálni a térképen.

Donald Trump európai turnéjának az apropójából hozott össze egy megdöbbentő erejű kísérletet az amerikai tévézés egyik kedvenc műsorvezetője, Jimmy Kimmel. A tanulságos műsorszámban arra kérték az embereket egy Los Angeles-i utcán, hogy nevezzenek meg egy országot a térképen. Bármelyik országot - írja a HVG.

Egyetlen felnőttnek sem sikerült megneveznie egy országot sem. Volt, akinek fogalma sem volt arról, hogy Afrika egy kontinens, és nem egy ország, az pedig teljesen reménytelennek bizonyult, hogy megnevezzen egy afrikai országot, nemhogy beazonosítsa a térképen.

Volt olyan járókelő is, aki még az Egyesült Államokat sem találta meg a térképen, valahol Oroszország környékén kereste. De nem voltak közelebbi ismereteik Európáról sem: volt, aki Ausztráliában, más Afrikában kereste. A riporter az egyik nőtől megkérdezte, hogy járt-e gimnáziumba, illetve egyetemre, mire ő egy vállrándítással csak annyit mondott: „Igen, ez benne a szomorú”.

A helyzetet végül egy iskoláskorú fiú mentette meg, aki gond nélkül beazonosított egy rakás országot.

Kommentek:

Top 0