• Külföld
Faktor

Lopott tűzoltóautóval karamboloztak

Komolyabb személyi sérülés nélkül végződött egy észak-ír nagypapa és unokája ámokfutása: a két férfi ellopott hajnalban egy tűzoltóautót, amellyel több parkoló autót és teraszos otthonok kerítéseit is összetörték, majd végül egy házba csapódtak a Glenarm Road-on.

Az ütközés után rövid időn belül a rendőrök is kiérkeztek a helyszínre, és letartóztatták a 66 éves nagyapát, valamint 19 éves unokáját. A tűzoltóautót a közeli állomásról lopták el hajnalban Észak-Írországban, majd legalább nyolc parkoló autót törtek össze, és több házban is kárt tettek – írja az Independent.

A rendőrség több riasztást is kapott arról, hogy egy villogóval közlekedő tűzoltóautó több autóba is beleütközött, vagy éppen mindent lezúzva kertekbe hajtott be. Az egyik elkövetőt a baleset után kórházba szállították kisebb sérülésekkel, de utána azonnal őrizetbe vették őt is. Más nem sérült meg.

Thomas Jobling író, aki a becsapódás utcájában él, azt mesélte, hogy aludt, mikor hirtelen egy hatalmas csattanást hallott. A férfi azt hitte, hogy robbanás történt, és nagyon meglepődött, mikor az ablakon kinézve egy villogó tűzoltóautót látott – nem értette, hogyan értek ki ilyen gyorsan a tűzoltók a helyszínre. Aztán észrevették az összetört, fejre állt autókat – a sajátjuk is köztük volt.

A tűzoltóság parancsnoka elmondta, hogy a betörés során az állomás is megsérült, ezért most megpróbálják biztosítani azt, hogy a tűzoltók a károk ellenére is tudjanak dolgozni.

Arról egyelőre még sem az ámokfutó páros, sem a rendőrség nem nyilatkozott, hogy mi vezette a két férfit az autólopáshoz és a randalírozáshoz.

Top 0