• Külföld
Faktor

Lopással vádolják a világsztárt

42 millió dollárra perlik Taylor Swiftet, ez körülbelül 11,8 milliárd forint. A pert Jesse Braham amerikai r'n'b énekes indította, mert saját dalának szövegét ismerte fel Swift Shake It Off című slágerében. 

Braham a hatalmas összeg mellett még azt is szeretné, hogy hogy tüntessék fel a nevét a szám szerzői között. Swift képviselői egyelőre nem reagáltak hivatalosan az ügyre.

Állítólag Swift Graham 2013-as Haters Gone Hate című dalából vett át szófordulatokat. Swift Shake It Off című slágere világszerte a toplisták csúcsára jutott, a videoklipet 1,1 milliárdan nézték már meg a YouTube-on. Graham szerint ő a szerzői jogi tulajdonosa a "haters gone hate" és a "playas gone play" soroknak. Ezek tűnnek fel Swift slágerének refrénében is.

Egyébként a szövegbeli hasonlóságokon kívül semmilyen zenei egyezés nincs a két szám között. Graham azt mondta a NY Daily Newsnak, hogy ha ő nem írta volna meg a Haters Gone Hate című számát 2013-ban, akkor nem is létezne Shake It Off. Az 50 éves Graham már számtalanszor beszélt Swift kiadójával, a Big Machine-nel. Eredetileg csak azért kereste fel őket, hogy írják oda a nevét a dal szerzői közé, és egy szelfit is szeretett volna Swifttel. Mivel folyamatosan visszautasították, ezért ideges lett és már perel.

Top 0