• Belföld
Faktor

Vigyázzon: amíg a gyerektől búcsúzik, feltörik a kocsiját

Az óvodák környékén érdemes vigyázni, mert a tolvajok nagyon szemfüles módszert találtak ki. A XVIII. kerületben például megvárják, amíg a szülők bekísérik a gyerekeket.

Az egyik XVIII. kerületi anyuka arról számolt be, hogy a férje összes értékét ellopták a kocsijából. Méghozzá nagyon alattomos módszerrel. Amíg ő a kicsitől elköszönt az óvodában, a tolvajok betörték a kocsija ablakát:

A múlt héten a férjem autóját feltörték a kerületben - reggel az óvoda előtt, amíg a gyereket bevitte. Betörték úgy az ablakot, hogy a riasztó nem szólalt meg, elvitték a táskáját a laptopjával, irataival, tárcájával. A rendőrség jelezte, hogy valakik mostanában az óvodákra, bölcsődékre szakosodtak a kerületben, gyakran történik hasonló.
Ne hagyjon látható helyen értéket!

Ne hagyjon látható helyen értéket!

Ő azt tanácsolta, hogy ne hagyjon semmilyen értéket a kocsiban, hátha akkor nem törik fel. Az mondta, a pontos helyszínt nem szeretné elárulni:

"Jó lenne, ha elkapnák őket, mert amióta megtörtént, sok hasonló sztorit hallottunk. Ovi, bölcsi, bevásárlóközpont parkolója... Lényegtelen is, hogy melyik ovi, minden ovi előtt vigyázni kell!"

Viszont olyan is van, aki elmondta, hogy hol volt hasonló lopás:

Nálunk a Fülek utcában, a bölcsiben ugyanez történt. Remélem, előkerül a tettes és a holmi is. Egyébként biztos, hogy motorral vagy biciklivel voltak, mert egy pillanat alatt eltűntek.
A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

A Faktor megkérdezett egy autóvédelmi műhelyet is arról, hogy hogyan lehet az ilyen lopások ellen védekezni.

Ha valaki betöri az ablakot, akkor az utasteret figyelő riasztónak be kell indulnia, de attól a tolvaj még tönkreteszi az üveget, ha akarja, és az értékekhez is hozzáfér - mondták el nekünk a Dektor Kft. munkatársai.

Az ilyen esetekre sajnos nincs hatékony védekezés, ha törni akarnak, törnek. Hozzátették, hogy az egyetlen dolog, ami a tolvajokat hátráltathatja, ha az üvegeket lefóliáztatod, mert azzal nehezebbé teszed a dolgukat és talán fel is adják a próbálkozást.

Kommentek:

Top 0