• Krimi
Faktor

Tolvajok jelentek meg a pesti könyvtárban: az egyetemisták laptopjára utaztak

Két hónapon át rendszeresen loptak az olvasóktól, de a kamerák lebuktatták őket.

Elfogták a józsefvárosi rendőrök azt a triót, akik rendszeresen meglopták a VIII. kerületi Szabó Ervin Könyvtár olvasóit.

Fotó: Wikipédia

Fotó: Wikipédia

A rendőrségre október 20-án érkezett bejelentés arról, hogy egy VIII. kerületi könyvtár olvasótermében egy látogatótól elloptak egy laptopot. A könyvtár biztonsági kameráinak felvételei alapján a nyomozók beazonosították az elkövetőket, egy 24 éves és egy 19 éves budapesti férfit valamint egy 26 éves budapesti nőt, akik október és november között rendszeresen loptak laptopot, mobiltelefonokat, bankkártyát és készpénzt a könyvtár olvasóitól.

A nyomozók december 5-én a feltételezett elkövetők VIII. kerületi lakóhelyén házkutatást tartottak, melynek során a triót nem találták a lakásban. A két férfi aznap feladta magát a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságon, míg a nőt Dabason az élettársa lakásán fogták el a rendőrök.

A két férfit és a nőt a nyomozók kihallgatták, a férfiakat őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásukat kérték, a nő szabadlábon védekezik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága várja azok jelentkezését, akik sérelmére a budapesti Szabó Ervin tér 1. szám alatt található könyvtárban hasonló bűncselekményt követtek el, de még nem tettek bejelentést - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0