• Krimi
Faktor

A rágó nem csak a leheletet frissíti, lopni is segít

"Ne lopj!" - mondja a hetedik parancsolat, egy férfi ezt mellőzve ráadásul pont egy templomból lopott. A férfinek hosszú a bűnlajstroma: "feldarabolással" fenyegette az egri sekrestyést, miután feljelentette a templom perselyének fosztogatása miatt.

Illusztráció.

Illusztráció.

Rendszeres visszaesőnek számít vagyon elleni bűncselekmények elkövetésében az a férfi, aki nem csak facsemete-karókat lopott, de rászorulóknak szánt bútorokat használt fűtőanyagként, és egy egri templom perselyének fosztogatója is volt. Az elkövetőnek most többrendbeli lopás vétségével, lopás bűntettével, valamint zaklatás vétségével kell szembenéznie – írja a 24.hu.

A férfi rossz anyagi körülmények között él, de ez nem menti fel az alól, hogy a vádirat szerint tavaly ősz óta üzletszerűen lopott el pénzt és értéktárgyakat Egerben. A minoriták templomában kihelyezett perselyeket elemlámpával világította meg, hogy megnézze, van-e bennük pénz, és ha volt, vékony fahasábokra ragasztott rágógumi segítségével kiemelte belőlük a papírpénzeket.

A férfi már több alkalommal is összetűzésbe keveredett a sekrestyéssel, amiért feljelentette a tolvajt. Az elkövető ilyenkor megfenyegette, hogy akár a rendőrök előtt is, de megveri vagy  “feldarabolja”.

A vádlott előző évben a hideg beköszöntével tüzelőt gyűjtött magának: több alkalommal is egy egykori iskolaépülethez ment ismeretlen társával, ahol a Létminimum Alatt Élők Társaságának raktárhelyisége található. Innen használt könyvszekrényeket, polcokat, valamint íróasztalokat vittek el, amiket ott helyben fel is aprítottak.

Végül, egy januári éjszakán fogták el, amikor a megyeszékhely piacteréről facsemetéket megtámasztó karókat akart ellopni.

Kommentek:

Top 0