• Külföld
Faktor

Megszólalt a férfi, akinek a hűtője leégette a londoni pokoli tornyot

Egyre biztosabbá válik, hogy a londoni Grenfell-toronyházat kiégető tüzet egy meghibásodott hűtőszekrény okozta.

Pontosan még most sem lehet tudni, hányan vesztették életüket a tragikus balesetben, de a hatóságok szerint félő, hogy a halálos áldozatok száma meg fogja haladni a százat. A hűtőszekrény tulajdonosa viszont életben maradt - írja a Daily Mail.

Az etióp taxisofőr, Behailu Kebede a 4. emeleten élt gyerekével és feleségével. A férfi a robbanás hangjára ébredt, a tűz láttán pedig azonnal a lépcsőházba rohant, és annyi szomszédot ébresztett fel, amennyit csak tudott. De a lángok nagyon gyorsan terjedtek, így Kebede kénytelen volt a családját menteni és maga mögött hagyni a pokoli tornyot. Azzal, hogy bekopogott a szomszédaihoz, sokakat megmentett, de a hűtője vagy száz ember halálát okozta, és ezt a tényt nem bírja feldolgozni.

Fotó: Europress / Tolga Akmen - AFP

Fotó: Europress / Tolga Akmen - AFP

„Ez az egész szétszakítja a lelkem. Az én hibám, nem tudtam tenni értük semmit”

– ismételgeti folyamatosan a lelkiismeret-furdalástól gyötört férfi. Ismerősei szerint Kebede nem tudja feldolgozni, hogy nem szándékosan, de köze volt a borzalmas tragédiához.

A rendőrség egyelőre 17 halálos áldozatról tud biztosan, valamint arról, hogy a legfelső három emeleten tartózkodók közül valószínűleg senki nem élte túl a tüzet – de azt nem tudni, pontosan hányan is voltak ekkor az emeleteken. A hatóságok szerint több tucat áldozatot soha nem fognak tudni pontosan azonosítani, olyan mértékben megégtek a holttestek.

Kommentek:

Top 0