• Külföld
Faktor

Halálos terrortámadás történt Londonban - ezt lehet tudni

Négy ember meghalt a londoni Westminster-hídon történt támadásban, sokan megsérültek. A rendőrség terrortámadásként kezeli az ügyet.

Fotó: Europress / Daniel Sorabji - AFP

Fotó: Europress / Daniel Sorabji - AFP

A Press Association hírügynökség értesülése szerint több másik sérült nagyon súlyos állapotban van. Kezdetben egy női halálos áldozatról érkeztek információk, valamint arról, hogy a rendőr belehalt sérüléseibe, de a Scotland Yard már négy halottról és legalább húsz sérültről adott hírt.

Szerdán egy szürke, Hyundai típusú gépkocsi elgázolt több embert a hídon, majd nekiment a híd korlátjának, és leállt. A sofőr a szemtanúk szerint egyedül ült az autóban, kiszállt, és a parlament felé ment tovább. Ott megkéselt egy rendőrt, és éppen készült megtámadni egy másikat is, amikor a biztonsági erők lelőtték.

A rendőrség egyelőre terrorista támadásként kezeli az esetet, ezért teljes körű terroristaellenes nyomozásba kezdett, Theresa May kormányfő vezetésével pedig összeült a brit kormány rendkívüli események idején ülésező tanácskozó csoportja.

Fotó: Europress / Daniel Leal-Olivas - AFP

Fotó: Europress / Daniel Leal-Olivas - AFP

A merénylet idején a brit parlament alsóháza éppen ülésezett, munkáját azonnal felfüggesztették.

A londoni támadás hírére az Edinburgh-ban ülésező skót parlament is felfüggesztette ülését, amelyen a Skócia függetlenné válásáról szóló népszavazás kiírásáról tanácskoztak éppen. Hírszerzési értesülések nem utaltak arra, hogy az edinburgh-i törvényhozást is veszély fenyegetné, ennek ellenére megerősítették az épület védelmét.

Kommentek:

Top 0