• Külföld
Faktor

Újabb részletek derültek ki a londoni terrortámadásról

Nyilvánosságra hozták a terroristák boncolásának eredményeit.

Fotó: Europress / Handout / Metropolitan Police - AFP

Fotó: Europress / Handout / Metropolitan Police - AFP

Újabb részleteket hoztak nyilvánosságra a tavaly júniusban történt londoni terrortámadással kapcsolatban: a három tömeggyilkos gyógyszerekkel készítette fel magát a vérfürdőre - írja a Daily Mail.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A halottkém most ismertette a boncolás eredményeit, és ezek alapján a 27 éves Khuram Butt, a 30 éves Rachid Redouane és a 22 éves Youssef Zaghba nagy mennyiségű szteroidkészítményt fogyasztott el nem sokkal azelőtt, hogy furgonjukkal belehajtottak a tömegbe a London-hídon, majd a Borough Marketen addig késelték a járókelőket, míg a rendőrök le nem lőtték őket. Az alig tíz perces merényletsorozat nyolc ártatlan ember életét követelte június 3-án.

    Jonathan Hough halottkém elmondása szerint az Iszlám Államért rajongó terroristák szervezetében DHEA nevezetű szteroidot találtak, mindhárman az ajánlottnál jóval nagyobb mennyiséget fogyasztottak a hormonból. A szert legfeljebb két nappal a támadás előtt vehették be, de sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy órákkal a merénylet előtt fogyasztották, rettenthetetlenné téve így magukat. A merénylők és az áldozatok boncolásával kapcsolatos eredmények teljes ismertetésére azonban csak jövőre kerül sor, addig folynak a vizsgálatok.

    Butt neve nem volt ismeretlen a brit titkosszolgálat előtt, két társát azonban sosem figyelték meg terrorista kötődések gyanúja miatt.

    Kommentek:

    Top 16