• Külföld
Faktor

Veszélyben London: két terrortámadás miatt tört ki a pánik

Csütörtökön kétszer is mozgósítani kellett a terrorelhárítókat, két merényletet sikerült megakadályozni.

Fotó: Europress / Ben Stansall - AFP

Fotó: Europress / Ben Stansall - AFP

Előbb a White Hall közelében egy késekkel teli hátizsákot cipelő férfit állítottak meg a rendőrök, majd Észak-London Willesden negyedében egy merényletet tervező sejtre csaptak le a hatóságok - írja az Express.

A willesdeni csoportot már jó ideje figyelték a hatóságok, végül a rendőrök négy emberre csaptak le. Egy húszas éveiben járó nőt lövés ért, őt súlyos állapotban szállították kórházba, így a rendőrök még nem tartóztatták le. Három társát viszont igen: egy 20 éves férfit, egy 20 éves nőt, valamint egy 16 éves fiút. Nem sokkal később Kentben egy 43 éves nőt is elfogtak a rendőrök.

A White Halli merénylő (Fotó: Europress / Niklas Hallen - AFP)

A White Halli merénylő (Fotó: Europress / Niklas Hallen - AFP)

A Scotland Yard szerint ez a csoport nem állt kapcsolatban azzal a 27 éves férfival, akit a parlament közelében tartóztattak fel. Ezt a férfit is már hosszabb ideje figyelték a terrorelhárítók, a csütörtöki akció során négy éles kést találtak a hátizsákjában. Mikor a rendőrök megállították, nem ellenkezett, nyugodtan tűrte, hogy megbilincseljék és elvezessék.

Eközben a március 22-i terrortámadással kapcsolatban is kiderültek új, rémisztő információk: az 52 éves merénylő, Khalid Masood percekkel a merénylet előtt még egy olyan üzenetet küldött WhatsAppon, mely szerint dzsihádot indít a Nyugat ellen. Masood azzal indokolta a „szent háború” jogosságát, hogy a Nyugat beleavatkozott a Közel-Kelet ügyeibe, katonákat mozgósított és bombázott, ezért megérdemli a szenvedést - írja az Independent.

Kommentek:

Top 0