• Külföld
Faktor

Három hét múlva ment volna férjhez a pokoli torony egyik áldozata

A brit rendőrség legfrissebb adatai szerint 58-an halhattak meg a Grenfell-toronyházban pusztító tűzben - köztük egy fiatal menyasszony.

Fotó: Europress / Giulio Tuburn - AFP

Fotó: Europress / Giulio Tuburn - AFP

A tragédia óta még sokan nem kerültek elő, a rendőrség szerint az eltűntek mindegyike életét vesztette a tűzben. Az eltűntek között több család is van, például egy öt fős, Bangladesből származó család, amelynek egyik tagja épp az esküvőjére készült - írja a Daily Mail.

A 24 éves Hosna Begum egy kisboltban dolgozott Londonban, és három hét múlva ment volna férjhez, tradicionális bangladesi szokások szerint, 1000 vendég előtt. Vőlegénye nem a toronyházban lakott, ismerősei szerint a férfi élőhalottá vált, mióta megtudta, hogy menyasszonya valószínűleg meghalt a pokoli tűzben.

Fotó: Europress / Tolga Akmen - AFP

Fotó: Europress / Tolga Akmen - AFP

Begum két unokatestvérével, a 26 éves Abdul Hamiddal és a 29 éves Abdul Haniffal élt a 17. emeleti lakásban, valamint édesanyja, a 60-as éveiben járó Razia Begum és édesapja, a 82 éves Komru Miah is velük lakott. Komru a lángok elterjedése után még telefonon elbúcsúzott néhány rokonától, az öt családtagról a tűz óta nem érkezett semmilyen információ, nem adtak életjelet.

A szerda hajnali katasztrófát a jelenlegi adatok szerint egy meghibásodott hűtőszekrény felrobbanása okozta, a lángok pedig a nem tűzbiztos homlokzati szigetelésen nagyon gyorsan terjedtek. A hatóságok szerint a 24 emeletes toronyház legfelső három szintjén tartózkodóknak esélye sem volt a túlélésre.

Kommentek:

Top 0