• Külföld
Faktor

Több mint 100 kiló aprót tettek az útra, ez történt a pénzzel

Jamahl McMurran és Lana Mesic Londonban egy csatorna mellett elszórtak 15 000 darab kétpennys érmét, majd figyelték, hogy mit csinálnak a járókelők. Ez a pénz nagyjából 110 000 forintot ért.

Jamahl először május 17-én töltött fel egy képet a Twiterre az alábbi szöveggel: „Az Airbnb-s vendégem és én úgy döntöttünk, hogy kiteszünk 15000 kétpennyst a csatorna partjára és megnézzük mi történik…”

A Londonban élő Jamahl egy szabadúszó fotóssal, Lana Mesic-kel osztotta meg a lakását pár napra, és a vendég nem nagyon tudta eldönteni, hogy mit kezdjen azzal a rengeteg érmével, amit korábban egy művészeti installációhoz használt.

A páros egy csatorna partján rendezte halomba a több ezer pennyt, majd figyelték, hogy mi történik, de élőben is közvetítették a Twitterren az eseményeket. Mindezt művészet céljából és szociális kísérlet gyanánt tették.

Május 17-én reggel a 106 kilót nyomó pénzkupac kikerült a kockaköves sétálóutcára. A pénz ugyan eltűnt, de a vártnál lassabban. Voltak gyerekek, akik leültek és játszani kezdtek, egy fiú a dombocskára helyezte az ernyőjét és lefényképezte. Volt, aki csak elemelt pár pennyt kávéra, egy kislány egy hátizsákot töltött meg, majd szenvedett a cipelésével, illetve akadt egy olyan „résztvevő” is, aki aranyesőt játszva elkezdte az érméket a saját fejére hullatni.

A kísérlet végül nem tartott túl sokáig, hiszen kevesebb, mint másfél órával az első poszt születése után megjelent két férfi, akik eltakarították az utcára helyezett érméket. Nagyjából tíz perc alatt végeztek – számolt be a Daily Mail.

Kommentek:

Top 0