• Külföld
Faktor

Kigyulladt az állatkert, egy malac elpusztult, a szurikáták eltűntek

Egy járókelő szólt a dolgozóknak, hogy baj van.

Elpusztult a londoni állatkert földimalaca, Misha. Szombatra virradóra ugyanis kigyulladt az állatkert "Állati Kalandok" nevű látványossága. A mentésen hetven tűzoltó dolgozott, de így sem sikerült minden állatot megmenteni.

A tűzben négy szurikátának is nyoma veszett, de ezeknek a nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A tűzben hat ember is megsérült, füstmérgezést kaptak. Csak egyiküket kellett kórházba vinni.

A londoni tűzoltóság tíz kocsival vonult a helyszínre. "Nem olyan volt, mint amikor füstöl egy kémény, hanem sokkal nagyobb" - mesélte a BBC-nek Adnan Abdul Husein, aki kutyasétáltatás közben figyelt fel a tűzre és riasztotta az állatkert biztonsági szolgálatát. "Ahogy közelebb értem, láttam, hogy az állatkertben ég valami, ezért odamentem a biztonságiakhoz, hogy lángok vagy füst jön kifelé onnan, tudnak-e róla bármit. Szemmel láthatóan fogalmuk se volt róla" - mesélte.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint az Állati Kalandok mellett működő kávézó és bolt háromnegyede leégett, ahogy a tető fele is. A tűzoltók a tájékoztatás szerint megfeszített erővel dolgoztak azon, hogy megakadályozzák a lángok átterjedését a szomszédos ketrecekre.

Kommentek:

Top 0