• Politika
Faktor

Liget Budapest: a zuglói képviselő-testület kiállt a beruházás mellett

Határozatban állt ki a zuglói képviselő-testület a Liget Budapest projekt mellett csütörtökön és együtt kíván működni a Városliget Zrt.-vel azért, hogy a beruházás részleteit pozitívan befolyásolja.

Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP) indítványában az áll, hogy a beruházásnak a városligeti építési szabályzat szerint, a parki funkciók fenntartásával és megújításával, a környezet minőségének javításával és a zöldfelületek növelésével kell megtörténnie. A zöld felületet 65 százalékban kell növelni.

Elfogadták, hogy beleszólhassanak

Elfogadták, hogy beleszólhassanak

Szerepel a dokumentumban az is, hogy a beruházást meg kell ismertetni a lakossággal, ezért a Városliget Zrt.-vel közösen konzultációt folytatnak a zuglóiakkal.

A határozat szerint a képviselők rendszeres tájékoztatást kapnak a fejlesztési munkákról, különösen a lakosságot érintő korlátozásokról és kockázatokról.

A politikus javaslatához az MSZP-Összefogás Zuglóért 11 pontos módosító indítványt nyújtott be, amelyben egyebek mellett közterület-rehabilitációs programhoz, az Egressy tér és a Pillangó park, valamint az Olof Palme ház felújításához, térfigyelő kamerák kihelyezéséhez kötötték a projekt támogatását.

A módosítókat is tartalmazó határozat végül a Fidesz-KDNP-s és az MSZP-Összefogás Zuglóért szavazataival többséget kapott, ellene voksolt a PM, az LMP, a Jobbik és a Civil Zugló.

A testület felszólította Karácsony Gergely (PM) polgármestert, hogy kössön együttműködési megállapodást a Városliget Zrt.-vel május 31-ig.

A XIV. kerületi Fidesz-frakció csütörtök esti közleményében a józan ész győzelmeként értékelte a testület közel kétharmados döntését. Azt írták: ennek köszönhetően az önkormányzatnak érdemi beleszólása lehet a projekt megvalósulásába - idézte az MTI.

Top 0