• Külföld
Faktor

Botrány lett a Lidl akciójából, az eredeti ár töredékéért árulják a híres italt

A konyakgyártók szerint a konyakot túl olcsón árulják a francia boltokban.

Kitört a botrány, ugyanis több franciaországi Lidl üzletben potom húsz, pontosabban 19,99 euróért (alig több, mint 6 ezer forintért) árulják a világ legismertebb konyakjait – figyelt fel rá a HVG a Le Figaro oldalán. A termelők szakszervezete szerint ez elfogadhatatlan, mert aláássa a márkát.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A XO Extra Old verziójáról van szó, amelynek alapára egy hétdecis üvegben minimum 100 euró (több mint 31 ezer forint) lenne. Ráadásul mind a három legendás francia márkának, tehát a Hennessynek, a Martellnek és a Remy Martellnek is van XO Extra Old változata, és ezek a konyakok csúcsát jelentik. Most pedig félliteres palackjaikat alig húsz euróért vesztegetik.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A konyaktermelők szövetségének elnöke, Alexandre Imbert szerint ez a világhírű szakma, vagy inkább a konyakkészítés művészetének arculcsapása. A szövetség azt tervezi, hogy nem hagyja ennyiben a dolgot.

    A Lidl vezérkara pedig arra hivatkozik, hogy a most piacra dobott készleteket régen szerezték be és a beszerzési költség és a vásárlóknak kínált ár között nincs lényegi különbség. A jelenlegi szabályok szerint amúgy a húszeurós konyak nem sért semmilyen törvényt, említi meg a Le Figaro.

    Kommentek:

    Top 16