• Külföld
Faktor

Lezuhant egy utasszállító repülő: sokkoló felvételek kerültek elő

Lezuhant pénteken 104 utassal és kilencfős legénységgel a fedélzetén egy Boeing 737 utasszállító repülőgép.

Lezuhant pénteken 104 utassal és kilencfős legénységgel a fedélzetén egy Boeing 737 utasszállító repülőgép a felszállást követően a José Martí nemzetközi repülőtérnél, a kubai fővárostól, Havannától délre - jelentette a kubai állami média. Miguel Díaz-Canel elnök közlése szerint sok a halott.

Az áldozatok számát egyelőre nem lehet pontosan tudni, de a Granma, a Kubai Kommunista Párt lapja szerint eddig három túlélőt találtak, akiket kórházba szállítottak. A Granma úgy tudja, a túlélők állapota kritikus.

Hírügynökségi jelentések szerint a gép személyzete kilenc főből állt.

Repülőtéri források szerint a Cubana de Aviación nevű kubai légitársaság által bérelt, de a mexikói Damojh légitársaság egyik Boeing 737-es utasszállító repülőgépéről van szó, amely a kelet-kubai Holguín városába tartott.

Az AP amerikai hírügynökség a kubai állami televízióra hivatkozva beszámolt arról, hogy a repülőgép a közeli Santiago de las Vegas környékén zuhant le.

Az EFE spanyol hírügynökség azt jelentette, hogy a repülőtér környékén vastag füstoszlop látható, a helyszínre számos tűzoltó, rendőri és egészségügyi egység érkezett.

Kommentek:

Top 0