• Külföld
Faktor

Lezuhant egy repülőgép

Lezuhant péntekre virradóan egy svéd teherszállító repülőgép az észak-svédországi Lappföldön. A személyzet két tagja, a 42 éves spanyol kapitány és a 34 éves francia másodpilóta eltűnt, feltételezhetően halottak. A repülőgép postai leveleket vitt.

Dag Mejdell, a norvég postaszolgálat vezérigazgatója szerint az Oslóból Tromsöbe indult Canadair CRJ 200 típusú repülőgép roncsait a lappföldi Akkajaure tónál észlelték, 10 kilométerre a norvég határtól. A norvég postaszolgálat levélküldemények továbbítására bérelte ki a svéd West Atlantic légitársaságtól a repülőgépet - írta az MTI.

Az Akkajaure-tó körül szóródtak szét a roncsok - fotó: Wikipédia

Az Akkajaure-tó körül szóródtak szét a roncsok - fotó: Wikipédia

A repülőgép a norvégiai Bodö kikötővárostól 120 kilométerre északra tűnt el a radarokról. A teherszállító egyelőre ismeretlen okokból hirtelen vesztett repülési magasságából, egy perc alatt több mint 6,5 kilométert zuhanva nagy sebességgel a földnek csapódott.

A hatóságok meghatározták a baleset helyszínét, de nagyon nehéz megközelíteni, mert a hegyekben van, ahol nincsenek utak és jelenleg mínusz 30 fokos hideg van.

Norvégia és Svédország is mentőhelikoptereket küldött a roncshoz.

Top 0