• Külföld
Faktor

Tragikus légibaleset történt: eltűnt a radarokról a gép, mindenki meghalt

Az Angara cég helikoptere vasárnap útvonalrepülés közben tűnt el a radarok képernyőjéről Oroszországban.

Moszkvai idő szerint reggel hat óra után nem sokkal megtalálták az oroszországi Irkutsk régióban vasárnap eltűnt Mil Mi-8 szállítóhelikopter roncsait.

A forgószárnyas fedélzetén három pilóta tartózkodott, mindhármukat holtan találták a feltételezhetően zuhanás következtében összetört gép roncsánál.

Az Angara cég helikoptere vasárnap útvonalrepülés közben tűnt el a radarok képernyőjéről, az irányítás rádión sem tudott vele kapcsolatot létesíteni.

Még aznap a Mi-8-as keresésére indult az Angara két másik gépe, egy Mil Mi-8 helikopter és egy Antonov An-26-os repülőgép, de napnyugtáig nem jártak sikerrel, éjszakára pedig fel kellett függeszteni a kutatást.

A TASS hírügynökség szerint hétfőn napkeltekor már négy Mi-8-as indult el az An-26-ossal együtt, összesen negyven emberrel, nem sokkal később Ust-Kut várostól 290 kilométerre látták meg a gép roncsát.

A terepviszonyok miatt eddig senki nem tudta megközelíteni a roncsokat, de a szakemberek már keresik a módját a mentés megkezdésének – írja a Russian Aviation. A baleset oka egyelőre tisztázatlan.

Kommentek:

Top 0