• Külföld
Faktor

Lezuhanhatott a repülő, drónokkal keresik maradványait

A szárazföldi mentőcsapatok nehéz körülmények között, drónokkal keresik az orosz katasztrófavédelemnek azt a tűzoltó repülőgépét, amely egy napja tűnt el a tíztagú legénységgel a fedélzetén Szibériában.

Illusztráció: Wikipedia

Illusztráció: Wikipedia

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik Il-76-os típusú speciális repülőgépe pénteken a szibériai Irkutszki területen tűnt el, ahová erdőtüzek oltására vezényelték. A szibériai régió katasztrófavédelmi hatóságának sajtószolgálata szerint a gép fedélzetén tízen dolgoztak. Feltételezések szerint a gép lezuhant, ezért a mentőcsapatok elsősorban drónok segítségével próbálják felkutatni a katasztrófa helyszínét és a gép feltételezett maradványait. Ezeknek az általuk használt, pilóta nélküli repülő szerkezeteknek a hatótávolsága húsz kilométer, és az erősen gomolygó füst miatt jobban használhatók keresésre, mint a helikopterek.

A gép valószínűleg lakatlan, erdős területen zuhant le, 150 kilométerre a legközelebbi településtől

- mondta Leonyid Beljajev, a rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős orosz kormányzati tárca miniszterhelyettese. Az még nem derült ki, hogy műszaki okok vagy a pilóta hibája okozta-e a szerencsétlenséget.

Irkutszk térségében tombolnak Szibériában a legnagyobb erdőtüzek, amelyek mértékét a katasztrófavédelem segítségével sikerült csökkenteni. Az oltásra Il-76-os és Be-200-as repülőgépeket vetettek be. Az Il-76-ost a világ legnagyobb tűzoltó repülőgépeként tartják számon.

Kommentek:

Top 0