• Külföld
Faktor

Lezárták a pályaudvart, késes támadó miatt vonult ki a rendőrség Manchesterben

"Amíg folyatjátok más országok bombázását, addig az effajta hülyeségek is folytatódni fognak."

Három embert megsebesített egy késes támadó hétfőn késő este a manchesteri Victoria pályaudvaron. A tettest elfogták, és a nyomozást terrorellenes vonalon kezdték meg - közölte az észak-angliai nagyváros rendőrsége.

Két sérültet, egy férfit és egy nőt kórházba vittek - írja az MTI. Egy vállán megsebesült rendőrt szintén el kellett látniuk a mentőknek. Az első hivatalos közlésből nem derült ki, hogy a tettesnek terrorista indítékai voltak-e. Egy szemtanú szerint ugyanakkor az elfogott gyanúsított "Allahot" kiáltott a támadás közben, a rendőröknek pedig kijelentette, hogy "amíg folyatjátok más országok bombázását, addig az effajta hülyeségek is folytatódni fognak".

A Manchester Evening News című helyi lap azt írta, hogy a városközponttól északra lévő vasúti pályaudvart a hatóságok lezárták. Éjszakai közlés szerint a manchesteri incidens nyomozásának vezetését a rendőrség terrorellenes részlege vette át. Egyelőre azonban nincs ok feltételezni, hogy szélesebb körű terrorfenyegetettséggel kellene számolni.

Kommentek:

Top 0