• Külföld
Faktor

Lezárták a környéket és riasztást adtak ki: nem az történt a támaszponton, amire a rendőrök számítottak

A bázis személyzetét felszólították, hogy az incidens kivizsgálásának idejére keressen menedéket.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Ismeretlen behatoló lövöldözéséről szóló bejelentés miatt adtak ki riasztást csütörtökön délután az ohiói Wright-Patterson légibázison. Később azonban kiderült, hogy a támaszponton gyakorlatozás közben dördült el fegyver.  

Csütörtökön a hírügynökségek arról adtak hírt, hogy a Dayton város közelében lévő bázis parancsnokságának Twitter-üzenete szerint ismeretlen fegyveres hatolt be a támaszponton található kórház területére, a helyszínre időközben megérkeztek a rendőrség és tűzoltóság egységei is - írja az MTI. A bázis személyzetét felszólították, hogy az incidens kivizsgálásának idejére keressen menedéket.

Később az ABC televízió azt jelentette, hogy a támaszponton gyakorlatozás közben dördült el fegyver, nem történt bűncselekmény. A riadalom oka az volt, hogy egy ismeretlen személy telefonon hívta a rendőrséget abban a hitben, hogy a támaszpontról hallatszó lövéseket a bázison lévő kórházba behatolt ismeretlen fegyveres adta le. A környéket emiatt a rendőrök lezárták.

A támaszpont alapos - épületről épületre történő - átvizsgálása után azonban a bázis parancsnoksága közleményben tudatta, hogy a területre nem hatolt be lövöldöző, és az ott dolgozó személyzet biztonságban van.

A Wright-Patterson légitámaszpont Ohio legnagyobb munkaadója, 27 ezer embernek biztosít megélhetést. Ezen a támaszponton kötötte meg a békét 1995-ben Franjo Tudjman horvát, Slobodan Milosevic szerb és Alija Izetbegovic bosnyák elnök. A Richard Holbrooke amerikai közvetítő védnöksége alatt kidolgozott megállapodás vetett véget a négy évig húzódó véres boszniai háborúnak.

Kommentek:

Top 0