Levágta a fejét egy nőnek egy fiatal könyvtáros - az antik irodalomért és A bárányok hallgatnak című filmért rajongott, nem tudják, miért gyilkolt

Málta szigetén elfogták azt a 30 éves lengyel férfit, aki két hete levágta egy olasz irodalmárnőnek a fejét Varsóban. Azóta menekült, először a szülővárosába, Poznanba ment, aztán Németországba, majd Olaszországba, végül egy máltai kompon ismerték fel. Ezután pedig egy máltai szállodában fogták el. A lengyel rendőrség segítségével gyakorlatilag az összes európai rendőrség üldözte a kegyetlen gyilkost.

A lengyel fiatalember egy varsói könyvtárban dolgozott, és szabadidejében előadásokat tartott a könyvtárban az antik irodalomról. Előadásait gazdag képanyaggal illusztrálta, és tanítványai szerint feltűnően sokszor mutatott olyan képeket, amelyeken megcsonkított holttestek láthatók.

A könyvtáros egyébként egy lengyel ügyész fia. A kegyetlen gyilkosságig normális életet élt, a furcsa vetítései és rajongása Hannibal Lecterért, A bárányok hallgatnak című amerikai lélektani krimi emberevő, sorozatgyilkos pszichiáteréért csak utólag tűnt figyelmeztető jelnek.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A fiatalember, miután az olasz nő varsói bérelt lakásában levágta a nő fejét, a testét egy zsákba tette, és egy napig ide-oda furikázott vele, mindig taxiban utazott. Végül hazament és a zsákot a saját lakásában felgyújtotta. A szomszédok hívták a tűzoltókat a tűz miatt, akik a lakásban találtak egy hátizsákot is - és abban a 30 éves, olasz irodalmárnő levágott fejét.

    Az AFP tudósítása szerint a lengyel ügyészség azt mondta, hogy az is lehet, hogy sohasem fog kiderülni, miért gyilkolt a könyvtáros.

    Top 16