• Külföld
Faktor

Leütötte a tolvajt, a bíróság neki adott igazat

A férfi megjárta a poklot: egy évig attól rettegett, hogy börtönbe csukják, ám a bíróság fél óra alatt ítéletet hozott.

A 47 éves Carl Sinclairt azért tartóztatták le, mert otthona előtt rátámadt egy ismert tolvajra. A férfi közel egy éven át attól tartott, hogy börtönbe fog kerülni, az esküdtek azonban a pénteki tárgyaláson 30 percnyi tanácskozás után felmentették.

Amikor Carl Sinclair meglátta, hogy egy, a környéken jól ismert kábítószerfüggő férfi épp autójukat akarja feltörni doncasteri otthonuk előtt, fogta a kalapácsát, kirohant a házból, majd megütötte a tolvajt. A rendőrség pillanatok alatt a helyszínre ért, de a rabló helyett Sinclairt tartóztatták le.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A középkorú férfit testi sértéssel vádolták. Decemberi őrizetbe vétele rengeteg stresszel járt, így munkáját is elvesztette. 11 hónapnyi rettegés után azonban Sinclair végre fellélegezhet.

  A pénteki tárgyaláson ugyanis az esküdtszék félórányi tanácskozás után ártatlannak találta. A férfi a Daily Mirrornak azt mondta, bár sosem követett el bűncselekményt, az élete mégis darabjaira hullott.

  "Csak egy apa és férj vagyok, aki azt tette, amit bármelyik férfi tett volna, hogy megvédje a családját" – tette hozzá Sinclair.

  Sinclair szerint a támadáskor csak azt érezte, hogy meg kell óvnia szeretteit, és hallgatott az ösztönére. A férfi azt mondta, attól tartott, hogy a tolvajnál kés van, és bántani fogja feleségét és három gyermeküket. Sinclair elismerte, hogy megütötte a bűnözőt, de hozzátette, épp olyan erősen ütött, hogy ártalmatlanítsa.

  Kommentek:

  Top 16