• Krimi
Faktor

Más házát akarta eladni a csaló, vesztére azonban lebukott

Hat év börtönbüntetést kapott az a nő, aki titokban akarta eladni egy özvegy házát Londonban. A tulajdonost gázszivárgásra hivatkozva zárta ki a saját házából.

Letartóztattak egy nőt, mert egy idős özvegy házát akarta eladni Londonban. Ravina Rattannak azonban meghiúsult a terve, amikor a 72 éves háztulajdonos bejelentést tett a rendőrségen, hogy kizárták a négy szobás házából, ahol a lányával és a fiatal unokájával él együtt – írja az Evening Standard.

Illusztráció

Illusztráció

A 68 éves nő pénzügyi dolgokban nyújtott segítséget az áldozatnak, aki ugyanis nem beszél angolul. Rattan ezért ismerte a banki adatait, de könnyen megszerezte csekkfüzeteket, bankkártyákat és azonosítókat is. Ezeknek köszönhetően titokban 198,891 font (nagyjából 67 millió forint) jelzálogot is fel tudott venni az áldozat nevére.

Az eset még 2012-ben történt, amikor egyik nap a család arra tért haza, hogy a házuk be van deszkázva. Rattan azt mondta nekik, hogy gázszivárgás történt, és azt sem engedte nekik, hogy összegyűjtsék a házból a személyes holmijaikat. Az ezt követő hónapokban folyamatosan hazudott a családnak arról, hogy miért nem térhetnek vissza az otthonukba, miközben titokban árulta az ingatlant.

Az áldozat végül 2014-ben lépett kapcsolatba a rendőrséggel, Rattant ezt követően letartóztatták. Decemberben pedig bűnösnek találták csalás, erőfölénnyel való visszaélés és pénzmosás vádjában, hat év börtönbüntetést kapott.

Kommentek:

Top 0