• Krimi

Letartóztattak egy férfit, mert 15 évig nem vitt vissza egy kazettát

James Meyert a rendőrök autójának nem világító hátsó lámpája miatt állították meg, de az igazoltatáskor kiderült, hogy letartóztatási parancs volt ellene érvényben, mert nem vitt vissza egy kazettát.

A férfi 15 éve kölcsönözte ki a VHS-kazettát, de nála maradt. Az Eszement Freddy (Freddy Got Fingered) című filmet felejtette el visszavinni a tékába. A 37 éves amerikai férfit bíróság elé idézték annak ellenére, hogy a kölcsönző már bezárt.

Észak-Karolinában vétségnek számít az, ha valaki elfelejti visszavinni a bérelt tárgyakat és akár 200 dollárra (több mint 56 ezer forintra) is büntethetik a feledékeny kölcsönzőt.

A férfi azzal vádolja a rendőrséget, hogy pénzt és időt pazaroltak az ügye miatt, ahelyett, hogy a valóban fontos dolgokkal foglalkoztak volna.

Amikor a rendőrök letartóztatták Meyert, azt mondták, hogy nem tudják,  hogyan közöljék, de 2002 óta letartóztatási parancs van ellene kiadva, mert sosem vitte vissza az Eszement Freddyt.

Meyer a Mirror szerint azt mondta, azt hitte csak viccelnek. Az eset után Tom Green, aki a film forgatókönyvét írta, valamint a főszerepet is játszotta, azzal hívta fel Meyerst, hogy segíteni akar. A 200 dollárt szívesen kifizeti. Twittere pedig azt írta, hogy csak próbálja elhinni, hogy igaz, ami történt.

Top 0