• Külföld
Faktor

Letartóztatták a temesvári belgyógyász főorvost, vesztegetés elfogadásával gyanúsítják

Az orvos valótlan diagnózisokat állított fel az aradi börtön több, betegnyugdíjazást kérő alkalmazottja számára.

Előzetesbe tették a temesvári katonai kórház belgyógyászati részlegének vezetőjét, Eugen Silviu Posiart, akit a korrupcióellenes ügyészség (DNA) temesvári kirendeltsége vesztegetés elfogadásával gyanúsít.

A vádhatóság szerint az orvos valótlan diagnózisokat állított fel az aradi börtön több, betegnyugdíjazást kérő alkalmazottja számára - írja a Maszol. A szív- és tüdőbetegségekre vonatkozó hamis diagnózisok alapján 90 napos betegszabadságokra írta ki „pácienseit”, vagy kiállította a betegnyugdíjazást eldöntő bizottság elé terjesztendő orvosi látleleteket, amelyek alapján a testület indokoltnak nyilvánította az alkalmazott betegnyugdíjazását.

Ezzel a módszerrel az aradi börtön több mint hetven, 40 és 48 év közötti alkalmazottja kérte megszabott korhatár előtti nyugdíjaztatását. A DNA szerint idén szeptember 26-a és október 15-e között az orvos 1400 eurót és 2000 lejt kapott két embertől hamis diagnózisok kiállításáért cserébe, további két személytől pedig szintén pénzt kért, és azt ígérte, hogy közbejár az egészségügyi okokból történő nyugdíjaztatásuk érdekében a temesvári katonai kórház szakbizottságának tagjainál.

Kommentek:

Top 0