• Külföld

Letartóztatták a két orvlövészt, 3 rendőr állapota válságos, 4 meghalt

A dallasi rendőrség letartóztatta csütörtök éjjel azt a két orvlövészt, akiket az esti békés tüntetésen lelőtt rendőrök meggyilkolásával gyanúsítanak.

Bejelentették azt is, hogy tizenegy rendőrt lőttek meg, és közülük négyen haltak meg, három pedig változatlanul válságos állapotban van. "A lakosság már nincs veszélyben" - jelentette helyi idős szerint éjjel negyed kettőkor a Fox televízió riportere, miután őrizetbe vették a két orvlövészt.

A rendőrség köröztette a gyanúsítottak fotóit; az egyikük feladta magát, a másikat a rendőrök fogták el. Az első, kiszivárgott információk szerint a két orvlövész minél több rendőrt akart lelőni. A rendőrség az egyik gyanúsított tartózkodási helyéhez közel egy gyanús csomagot is talált, ezt egy tűzszerész egység vizsgálja.

A két gyanúsított a rendőri túlkapások ellen megrendezett tüntetésen kezdett el lövöldözni azokra a rendőrökre, akik a tüntetést biztosították Dallas belvárosában. A demonstrációt azért rendezték meg, mert fehér rendőrök két afroamerikai férfit lőttek le az elmúlt napokban Amerikában. A lövöldözésben fekete rendőr is megsérült.

Kommentek:

Top 0