• Krimi
Faktor

Videóra vette a gyilkosságot, félre akarta vezetni a rendőrséget a balassagyarmati tettes

A mentőket álnéven értesítette.

Illusztráció.

Illusztráció.

A Salgótarjáni Járásbíróság letartóztatta azt a 39 éves budapesti férfit, aki múlt keddenhalálra verte ismerősétBalassagyarmaton. A tettes a bántalmazást videóra vette, álnéven értesítette a mentőket, és félrevezette a rendőröket.

Lajkó Péter, a Balassagyarmati Törvényszék sajtószóvivője közölte az MTI-vel: a szökés és elrejtőzés veszélye miatt a letartóztatást 30 napra rendelték el. Az eddigi adatok szerint a két férfi évekkel korábban Németországban ismerkedett meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak.     

A gyanúsított október 2-án a délutáni órákban meglátogatta a sértettet Balassagyarmaton. Közösen több szórakozóhelyet is felkerestek, mindketten ittas állapotba kerültek, és már az utcán kialakult közöttük szóváltás, illetve dulakodás, a gyanúsított a sértettet többször meg is ütötte.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A késő éjszakai órákban abba a családi házba mentek, ahol a sértett az édesanyjával lakott. Ott a budapesti férfi tovább ütötte és rugdosta ismerősét. Ezt, valamint a sértett szenvedését mobiltelefonjával rögzítette, majd elvette a magatehetetlen férfi nyakláncát. A bántalmazás után az éjszaka még hátralévő részét a sértett mellett töltötte.

    Amikor szerda reggel észlelte, hogy ismerőse nem mutat életjeleket, álnéven értesítette a mentőket, majd a közelben levő ruházati boltban a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett újat vásárolt. Ezt követően az elsődleges intézkedést végző rendőrjárőröket félrevezetve azt nyilatkozta, hogy a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben emberölés és kifosztás miatt folytat nyomozást a 39 éves férfival szemben.

    Kommentek:

    Top 16