• Külföld
Faktor

Hihetetlen, miért kell börtönbe mennie az énekesnőnek

Sokakat megbotránkoztatott videója.

Két év börtönre ítélte egy kairói bíróság Saima Ahmed popénekesnőt egy videoklipje miatt, amelyet "bujálkodásra felhívónak" minősítettek a hatóságok. Az egyiptomi viszonyok között botrányosnak számító, Andi Zorof című videóklipben a Sima művésznéven fellépő popsztár alsóneműben látható, és sokat sejtetően vesz a szájába egy banánt egy iskolai osztálynyi fiatal férfi előtt - írja az MTI.

Az énekesnőt 10 ezer egyiptomi font (150 ezer forint) pénzbírsággal sújtották. Az ítélet egyelőre első fokú, fellebbezni lehet ellene. Ugyanekkora büntetéssel sújtották a klip rendezőjét is. Az énekesnőt november 17-én tartóztatták le állítólagos lakossági panaszok nyomán, és első lépésben hét nap elzárásra ítélték.

Sima nem az első előadó, akire lesújtottak az egyiptomi hatóságok produkciójuk tartalma vagy nyilatkozatuk miatt. A múlt hónapban az Egyiptomi Zenészkollégium eltiltotta a fellépéstől Serin Abdelvahab népszerű énekesnőt, mert egy koncertjén a Nílus szennyezettségére utaló kijelentést tett. Ugyancsak novemberben egy libanoni énekesnőt dorgálásban részesítettek, mert sortban lépett színpadra. Felszólították, hogy a jövőben "az egyiptomi hagyományokat és szokásokat figyelembe vevő" öltözetet viseljen. Májusban egy hastáncosnőt és egy operatőrt állítottak bíróság elé "szabadosságra való felbujtás" címén egy zenés klip miatt.

Kommentek:

Top 0