• Külföld
Faktor

Szörnyű mindennapjairól mesélt a leszbikus muszlim nő

Verésekkel és halálos fenyegetésekkel voltak teli annak a muszlim nőnek a napjai, aki Pakisztánban felvállalta: a nőket szereti.

A 40 éves nő, aki a Zayna álnevet használja, az állandó támadások miatt elmenekült Pakisztánból, és most már az Egyesült Királyságban küzd az LMBTQ-közösségek muszlim tagjainak jogaiért. De eddig hosszú út vezetett - írja az Independent.

Zayna tinédzserként ébredt rá, hogy a saját neméhez vonzódik. Mikor konzervatív muszlim apjának feltűnt, hogy a tini túl sok időt tölt egy másik lánnyal, közölte, hogy megöli Zaynát, ha továbbra sem viselkedik „normálisan”.

Később a nőt kicsapták az egyetemről, mert szexuális identitása miatt veszélyesnek minősítették, és az iszlám iskolában is elvesztette állását, miután összejött egyik kolléganőjével. Zaynát többször is megverték, fenyegették, mert állítólag leszbikussága szembe megy az iszlám tanaival. Pedig a nő a mai napig büszke muszlimnak vallja magát, és szerinte támadói félreértelmezik a Koránt.

Zayna végül elmenekült Pakisztánból, és sikerült boldog életet teremtenie magának az Egyesült Királyságban, de azt mondja: még rengetegen szenvednek amiatt, hogy vallási okokra hivatkozva a kormányok és a törvények elnyomják őket valódi érzéseik miatt.

Kommentek:

Top 0