• Belföld
Faktor

Lesújtó adatok: ennyi időt töltünk munka után a monitor előtt

A 20 és 74 év közötti lakosokat figyelték.

Egy átlagos európai 2-3 órát tölt munka után a képernyők előtt. A magyarok az élbolyban vannak. Egy 2008 és 2015 között készült kutatás arra volt kíváncsi, hogy az EU 20 és 74 év közötti lakossága mennyi időt tölt a képernyők előtt. Ez nem csak a tévét jelenti, hanem a számítógépes játékokat, illetve mindent, amit egy képernyő előtt végzünk, legyen szó akár netezésről.

Sok időt töltünk képernyő előttA listát a görögök vezetik, akik napi három óránál is többek töltenek a képernyők előtt, de nem sokkal vannak tőlük lemaradva a belgák sem. Érdekesség, hogy Magyarország bizony az élmezőnyben helyezkedik el, az uniós statisztikai hivatala szerint ugyanis napi 2 órát és még 48 percet töltünk képernyők előtt ülve.

Az adatokat böngészve jól látszik, hogy a térségünkből a románok és az osztrákok is jóval kevesebbet töltenek különböző monitorokat bámulva, nem beszélve az olaszokról, akik mindenkinél jóval kevesebb időt szánnak erre - írja a napi.hu.

Tízből 9 ember monitor előtt ül munka után isA kutatás arra is kíváncsi volt, hogy a részvevők hány százaléka az, aki nem bírja ki, hogy munka után leüljön a tévé vagy számítógép elé. Ebből a szempontból is a görögök "nyerték" a versenyt, hiszen ott a válaszadók 91,5 százaléka számára ez a mindennapi tevékenység szerves része.

A magyaroknak a 90,1 százaléka nyilatkozott így, amivel nyolcadikak lettünk az uniós rangsorban, épphogy elmaradva a norvégoktól (90,8 százalék), de megelőzve a hollandokat (89,6 százalék).

A statisztikából az is kiderül, hogy a legkevésbé a franciák (84,2 százalék) érzik kötelezőnek legalább egyszer leüljenek naponta a képernyők elé, megelőzve az olaszokat (84,5 százalék) és a törököket (85,1 százalék).

Kommentek:

Top 0