• Kultúra
Faktor

Leonardo DiCaprio megfilmesíti a Volkswagen-botrányt

Leonardo DiCaprio produkciós cége és a Paramount hollywoodi filmstúdió megvette a Volkswagen-botrányról készülő könyv megfilmesítési jogait.

Az autógyártó óriáscég károsanyag-kibocsátási csalásának sztoriját, a Volkswagen 78 éves történetének legnagyobb botrányát a The New York Times újságírója, Jack Ewing dolgozza fel. A kiadói jogokat több százezer dollárért a Norton kiadó vásárolta meg a napokban.

A legnagyobb európai autógyártó cég szeptemberben ismerte el, hogy csalt az Egyesült Államokban eladott dízelautóinak károsanyag-kibocsátási tesztjeivel. A német szállítási miniszter később közölte, hogy a Volkswagen az európai dízelkocsijait is manipulálta a "többet, jobbat, gyorsabbat" mottó bűvöletében.

A botrány miatt a vállalatnak hatalmas a pénzügyi vesztesége. Vezetője, Martin Winterkorn, aki azt állította, hogy nem tudott a csalásról, távozni kényszerült, és világszerte vizsgálat indult az ügyben.

DiCaprio, aki az utóbbi években többek között A Wall Street farkasa, A nagy Gatsby, a Django elszabadul és az Eredet című, világsikerű filmekben játszott,  saját, Appian Way nevű produkciós cégével kapcsolódik be a Volkswagen-film elkészítésébe. A filmsztár egyébként Hollywood vezető környezetvédői közé tartozik.

(címlapkép: Getty Images/Jason Merritt)

Top 0