• Krimi
Faktor

Bíróság előtt a kisbabát és nagymamáját halálra gázoló lengyel kamionsofőr

Megkezdődött a Tiszaújvárosi Járásbíróságon hétfőn annak a lengyel kamionsofőrnek a pere, aki tavaly szeptemberben halálra gázolt egy babakocsiban ülő 17 hónapos gyermeket és nagymamáját a településen.

Illusztráció

Illusztráció

A tárgyalás iratismertetéssel, valamint a kamionsofőr és a balesetet épségben túlélő anya meghallgatásával kezdődött.

A baleset tavaly szeptember 14-én történt Tiszaújvárosban, egy zebrán. A kamionsofőr jobbra kanyarodás során nem adott elsőbbséget a zebrán egymás mellett haladó gyalogosoknak, és a kamion jobb első sarokrészével elsodorta a babakocsiban lévő gyermeket és nagymamáját. Mindketten a helyszínen meghaltak.

Az édesanya azt mondta, bevásárolni indultak a közeli áruházba, a zebrán áthaladásukat semmi nem akadályozta, bár messzebbről egy lassan haladó kamion közeledett. Már az úttest felén áthaladtak, amikor a kamion odaért. Ő egy méterrel anyja és kislánya előtt haladt, ezért még át tudott ugrani az előtte mintegy egy méterre lévő járdára, hátrafordulva látta meg, mi történt, és "üvöltött fel" kétségbeesetten - írja az MTI.

A 49 éves lengyel vállalkozó mindenekelőtt sajnálatát, együttérzését fejezte ki a családnak, és elismerte felelősségét.

Azt mondta, nem vette észre a gyalogosokat, és csak a hatalmas kiabálásra állt meg. Azt is mondta, ha látta volna őket, természetesen megállt volna.

Kommentek:

Top 0