• Külföld
Faktor

Lemondásra szólították fel az osztrák politikust, aki ősemberekhez hasonlította a menekülteket

Szerinte az Ausztriába érkező menekültek és migránsok többsége "tanulatlan, vallásilag elvakult, fanatikus és lehetetlen integrálni a társadalomba".

Robert Lugar, a populista ellenzéki Team Stronach párt frakcióvezetője a parlament előtt, később pedig egy közleményben is úgy fogalmazott, hogy az Ausztriába érkező menekültek és migránsok többsége „tanulatlan, vallásilag elvakult, fanatikus és lehetetlen integrálni a társadalomba”. Most olyan neandervölgyieket hozunk ide, akik - Istennek hála - korábban már kihaltak országunkban.”

A 8,5 millió lakosú Ausztriában 2015-ben 90 ezren nyújtottak be menekültkérelmet, és 800 ezren utaztak át Ausztrián Németország felé.

Idén összesen 37 500 embert fogadnak be Ausztriába, naponta legfeljebb 3200 menedékkérő léphet be az országba, és az osztrák hatóságokhoz a déli határnál naponta

EZT IS AJÁNLJUK:
    legfeljebb 80 menedékjogi kérelmet nyújthatnak be.

    Ausztria ezen intézkedéseit Angela Merkel német kancellár is kifogásolta, Brüsszelben pedig törvénytelennek minősítették.

    A két osztrák kormánypárt, az Osztrák Néppárt és az Osztrák Szociáldemokrata Párt erőteljesen menekültellenes retorikát alkalmaz. A Team Stronach, amelynek a 2013-as parlamenti választásokon 5,3 százalékos eredménnyel épphogy sikerült átlépnie a parlamenti küszöböt, a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt szélsőséges retorikáját alkalmazva próbál szavazókat szerezni.

    Top 16