• Krimi
Faktor

Hiába volt a magasban a keze, lelőtték a rendőrök a fekete férfit - videó

Egy afroamerikai terapeuta csak meg akarta győzni autista páciensét arról, hogy térjen vissza vele a betegek gondozására fenntartott épületbe, mikor a helyszínre érkező rendőrök azt kérték tőlük, feküdjenek a földre, és tegyék fel a kezüket. A terapeuta pontosan ezt tette - mégis lelőtték.

A Floridában élő Charles Kinsey már évek óta fogyatékkal élő emberekkel foglalkozik. Mint mondta, csak vissza akarta kísérni az épületbe 27 éves páciensét, aki játékautókkal játszott az utcán - írja a Guardian.

A rendőröket azzal riasztották, hogy egy férfi azzal fenyegetőzik, fejbe lövi magát, mikor belefutottak a földön ülő párosba. Kinsey azonnal engedelmeskedett a rendőröknek: lefeküdt az útra, és a magasba emelte a kezeit. Páciense azonban csak tovább ült, és néha azt kiabálta gondozójának: fogd be!

Az esetről videó is készült - ebből jól hallható, hogy Kinsey arra kéri a rendőröket, hogy ne lőjenek. Ennek ellenére mégis lábon lőtték. Mikor a férfi megkérdezte a rendőrt, mégis miért lőtte le, a rendőr azt válaszolta: nem tudja.

Kommentek:

Top 0