• Külföld
Németh Róbert
Németh Róbert

Lelőtték a gépfegyveres ámokfutót

A férfi egy Tel Aviv-i bárnál lövöldözött január elsején, majd elmenekült a városból. Most találták meg egy mecsetben a szülővárosában, tűzharcban lőtték le.

a merénylő egy korábbi fotón

a merénylő egy korábbi fotón

A titkosszolgálat segítségével találták meg a merénylőt, Nasat Milhemet szülővárosának, Ararának egyik mecsetében. A város közúton körülbelül 70 kilométerre van Tel Avivtól, ahol a férfi január elsején egy bárnál lövöldözött és megölt két embert, majd menekülés közben egy taxisofőrt is.

A férfit azóta keresték, most találták meg. Állítólag már napok óta itt bujkált. Amint észrevette a rendőröket, menekülni akart és tüzet is nyitott rájuk, ugyanazzal a fegyverrel, amelyet a bárnál is használt. A kommandósok lelőtték.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Móse Jalon védelmi miniszter azt mondta: az akció ismét bizonyítja, hogy Izrael megtalálja azokat, akik rátámadnak. A kommandósok közül senki nem sérült meg.

  Milhem egyik családtagja azt mondta, 11 óra körül érkezett rengeteg rendőr a város egyik negyedébe és házról-házra kezdték átkutatni a környéket. Miután kiderült, hogy lelőtték a férfit, többen azt mondták, sajnálják, hogy nem élve fogták el, mert így nem derül ki, mi volt az indítéka a támadásra.

  a bár a lövöldözés után - fotó: Németh Róbert

  a bár a lövöldözés után - fotó: Németh Róbert

  A Times of Israel arról ír, hogy most azt is vizsgálják, hogy a merénylőnek volt-e köze az Iszlám Államhoz. Az izraeli Kettes Csatorna szerint a hatóságoknak vannak ilyen információik. A védelmi miniszter egyébként most terroristának nevezte Milhemet - korábban eddig nem használták rá ezt a kifejezést.

  Top 16