• Külföld
Faktor

Botrány a repülőn: segítőkutya harapta meg a kislányt

A kutya gazdája határozottan jelezte, hogy a kutya nem szereti, ha idegenek simogatják, a gyerek mégis megpróbálta megsimogatni.

Lelki segítőkutya harapott meg egy hat éves kislányt az amerikai SouthWest Airlines Phoenixből Portlandbe tartó repülőgépének fedélzetén, még a felszállás előtt. Az eset kapcsán a Southwest úgy döntött, felülvizsgálja az állatok fedélzeti szállítására vonatkozó szabályait - adta hírül az Airportal.

A légitársaság vizsgálja az esetet.

A légitársaság vizsgálja az esetet.

A lelki segítőállatként a gép utasterébe felvitt kutya az első sor ülése előtt, gazdája lábánál foglalt helyet. A gépbe a családjával beszálló hat éves kislány a tulajdonos egyértelmű felszólítása ellenére kezdett közelíteni az állathoz.

A kutya ekkor kapott oda a gyereknek, de a fogai csak a lány homlokát érték, felsértve a bőrt könnyű sérülést okozva – írja a Chicago Tribune.

Az incidens után a gyermeket a repülőtéri orvosi szolgálat ellátta, és családjával együtt a hatóságok kihallgatták, mielőtt a gépre visszaengedték volna. A kutyát és gazdáját azonban leszállították a járatról.

“A Southwest nem fogja azonnal megváltoztatni az ilyen állatokra vonatkozó szabályait, helyette a történtek vizsgálata után a mindenki számára legjobb megoldást keressük majd” – mondta el Melissa Ford, a cég szóvivője.

Kommentek:

Top 0