• Belföld
Faktor

Itassa pénteken a lelkészt

Szeptember kilencedikét egy amerikai katolikus blogger kiáltotta a nemzetközi "hívd meg a papodat egy sörre" világnappá. A felhívás hamar elterjedt, lutheránus és hazai körökben egyaránt.

Ez a nap azóta is minden évben remek lehetőséget nyújt arra, hogy a lelkészeket és papokat kevésbé ismert, közvetlen oldalukról is megismerjünk.

Ők is megszomjaznak néha.

Ők is megszomjaznak néha.

A II. János Pál Gazdaságetikai Intézet blogja azt írta a kezdeményezésről, hogy a papok is igazi emberek, akik ugyanúgy szeretnek kicsit beszélgetni egy pohár sör vagy bor mellett, mint bárki más.

Ők is megérdemlik, hogy meghívjuk őket egy korsó sörre vagy pohár borra, a péntek pedig remek alkalom erre.

Egy pohár sör senkinek nem árthat.

Egy pohár sör senkinek nem árthat.

A kezdeményezés nem valódi világnap, de a lelkészek támogatják az ötletet. Kovács Áron rákoskeresztúri lelkész korábban azt mondta:

Ez a felhívás valóban remek lehetőség a találkozásra, a lelkészekkel, papokkal történő kötetlen beszélgetésre, amelynek egy pohár sör jó apropót szolgáltat.

Molnár Lilla debreceni lelkésznő szerint a lényeg nem a sör, hiszen

úgy is szólhatna a felhívás, hogy vidd el a papodat gesztenyét szedni. Inkább az a cél, hogy beszélgess a papoddal. Ha ismered és tudod, hogy jó fej, akkor azért, ha pedig nem ismered, akkor azért, hogy kiderülhessen: jó fej!
Kommentek:

Top 0