• Külföld
Faktor

Szerdán lelepleződhetnek a Ku Klux Klán tagjai

Az Anonymus nevű hackerszervezet arra készül, hogy nyilvánosságra hozza Ku Klux Klán tagok személyazonosságát. A Le a csuklyákkal 2015 (Hoods Off 2015) névre keresztelt akcióról egy YouTube-videót is készítettek a sajtó számára, eszerint szerdára várhatóak a nevek.

fotó: Europress - Adam Berry/Getty Images

fotó: Europress - Adam Berry/Getty Images

Először, november 4-én a Twittert akarják elárasztani üzenetekkel, hogy felhívják az emberek figyelmét az akcióra, szerdán pedig nyilvánosságra hozzák a listát, amely több mint ezer ember nevét fogja tartalmazni.

Azt mondják, hogy nem akarják megfosztani a szélsőséges szervezet tagjait a szólásszabadságtól és más személyiségi jogaiktól, hanem csak az anonimitástól. A céljuk nem az, hogy ezzel nyomást gyakoroljanak a szervezetre, és a bejelentéssel sem megfenyegetni akarták őket, csak közölni, hogy mire számítsanak.

A szervezet azt írja, hogy soha nem felejtik el a Klu Klux Klán tetteit, és nem bocsátanak meg nekik.

Az akciót direkt november 5-ére időzítették, amely Guy Fawkes napja. 1605-ben ezen a napon leplezték le az I. Jakab angol király elleni úgynevezett lőpor-összeesküvést, amelynek Guy Fawkes volt az egyik szervezője. A csoport azért választotta jelképül Fawkes-t, mert szerintük az igazságért és a szabadságért harcolt, csakúgy, mint ők.

Az akciót a #OpKKK hashtaggel lehet követni.

Top 0