• Krimi
Faktor

Leláncolva, víz nélkül és zsúfoltan összezárva tartottak több mint száz kutyát

Több mint száz juhászkutyát tartott rendkívül rossz körülmények között egy Hajdú-Bihar megyei szaporító, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) állatkínzás miatt feljelentést tett.

Képünk csak illusztráció

Képünk csak illusztráció

A Nébih közleményében azt írta, egy bejelentés alapján tartottak ellenőrzést egy Hajdú-Bihar megyei kutyatenyészetben. Három telephelyen több mint száz közép-ázsiai és kaukázusi juhászkutyát tartottak rendkívül rossz körülmények között.

A különböző életkorú kutyák zsúfoltan, ivóvíz nélkül, szennyezett körülmények között éltek, lábközépig ért a sár, több állatot rövid láncon tartottak. Láthatóan sérült, beteg kutyák is voltak köztük, az egyik kennelben még egy elpusztult kutyát is találtak.

Az ellenőrzés során a tulajdonos nem biztosította az állatok egyedi azonosítását, így a védőoltások meglétét sem lehetett ellenőrizni - írja az MTI.

A kiemelt ügyek igazgatósága az állatok egészségi állapota, tartási körülményeinek javítása érdekében állatvédelmi eljárást indít, és állatkínzás miatt feljelentést tett.

Top 0