• Külföld
Faktor

Lekamerázták a vendégeket? Egy férfi kártérítést követel az élményfürdőtől

A fürdő vezetősége azonban máshogy látja a helyzetet.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Fotó: Sulyok László

Százezer eurós erkölcsi kártérítést kér egy 49 éves férfi a román főváros legelegánsabb élményfürdőjének, a Thermének a tulajdonosaitól, amiért a cég biztonsági kamerákat tett az öltözőfülkék fölé - írja a Maszol. A panaszos szerint ezzel sérültek személyiségi jogai.

Van egy hírem. A Therme vezetősége biztonsági kamerákat szerelt közvetlenül az öltözőfülkék fölé. Nem az öltöző helyiség ki-és bejáratához, hanem közvetlenül a fülkék fölé

– állítja Serban Constantin. Ezzel szemben az élményfürdőt működtető vállalat vezetői azt nyilatkozták, hogy a kamerák az ügyfelek és értékeik biztonságát szolgálják és azok létezéséről honlapján és a helyszínen is tájékoztatják a vendégeket.

Ugyanakkor leszögezik, a biztonsági kamerák a fülkék közötti folyosót, a nyílt közös részeket érik el, semmiképpen nem az öltözőfülkéket és a zuhanyzókat.

Az adatvédelmi szabályozás (GDPR) szerint az érintettek előzetes tájékoztatásával szabad biztonsági kamerákat elhelyezni egy közszolgáltatást nyújtó cégnek, ez esetben ez teljességgel hiányzott

– fogalmazott Adrian Cuculis, a pereskedő férfi ügyvédje. Hozzátette: kamerákat csak biztonsági szempontból alaposan alátámasztott esetekben szabad felszerelni egy adott helyiségben. Meg kell találni az egyensúlyt az intimitás biztosítása és a biztonság szavatolása között.

Serban Constantin összesen 150 ezer eurós kártérítést követel a Thermétől, 100 ezret a személyiségi jogai sérülése miatt, 50 ezret pedig egy tavaly nyáron elszenvedett baleset miatt, amikor csúszásmentes fürdőpapucsát ellopták a medence széléről és a recepció felé tartott, hogy bejelentse a lopást megcsúszott és eltörte a térdét.

Kommentek:

Top 0