• Sport

Lehet megtalálták az új Michael Owent, keretet hirdettek az angolok

A Manchester United 18 éves labdarúgója, Marcus Rashford is bekerült a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra készülő angol válogatott 26 fős keretébe. Rashford élete első felnőtt meccsét tavasszal játszotta az Európa-ligában, a sok sérülésnek köszönhetően lehet, hogy ott lesz Franciaországban is.

Fotó: Europress - Nigel Roddis/Getty Images

Fotó: Europress - Nigel Roddis/Getty Images

Egyre több csapat jelenti be az Európa-bajnokság előtt a tornára utazó, vagy valamilyen módon szűkített keretét. Az angol névsort hétfői sajtótájékoztatóján hozta nyilvánosságra Roy Hodgson szövetségi kapitány.

A szakember közölte, hogy Marcus Rashford megérdemli a lehetőséget, hiszen a tavaszi idényben remek teljesítmény nyújtott. Rashford azért mutatkozhatott be a Manchester United színeiben februárban, mert társai közül sokan sérültek voltak, de mivel hét gólt is szerzett, megőrizte helyét a kezdőcsapatban. Az angol válogatottban csatárai közül Danny Welbeck is megsérült, ő az Európa-bajnokság egyik legnagyobb hiányzója.

Jó visszajelzéseket kaptunk vele kapcsolatban, és bár remek csatáraink vannak, ha folyamatosan fejlődik, miért ne válhatna az angol válogatott állandó tagjává?

- kérdezte Roy Hodgson a sajtótájékoztatón.

A helyzet hasonlít Michael Owen esetéhez, aki fiatal tehetségként, egy nagy torna évében mutatkozott be a válogatottban.

1998-ban Michael Owen az angol válogatottban közvetlenül a világbajnokság előtt mutatkozott be, a Chile elleni barátságos meccsen Owen mindössze 18 éves és 59 napos volt. A felkészülés során Owen betalált Marokkónak, amivel a legfiatalabb gólszerző lett. Ezt a rekordot döntötte meg később Wayne Rooney 2003-ban. Owen a világbajnoki keretbe is bekerült, sőt Franciaországban fontos gólt is rúgott, ami miatt az egész világ felfigyelt rendkívüli tehetségére.

Owen gólja:

Hodgson egy másik manchesteri játékosról is beszélt. A szövetségi kapitány örül, hogy a válogatott csapatkapitánya, Wayne Rooney ismét egészséges, de egyelőre nem biztos, hogy a végső keretben is ott lesz. A kapitánynak május 31-ig három fővel kell szűkítenie a keretét, amelyben csupán ketten képviselik a bajnok Leicester City együttesét – írja az MTI.

Az angolok vasárnap Törökországgal, jövő pénteken Portugáliával, június 2-án Ausztráliával játszanak barátságos mérkőzést, az Európa-bajnokság B-csoportjában pedig Oroszország, Wales és Szlovákia válogatottjával találkoznak.

Az angol válogatott 26 fős kerete:

Top 0