• Külföld
Faktor

Lehet, hogy még egy támadást terveztek a merénylők

A Nouvel Observateur nevű francia lap felvetése szerint még egy kerületben tervezhettek támadást a terroristák. Az is lehet, hogy még egy merénylő volt, akit egyelőre nem azonosítottak.

Korábban a Faktor is megírta, hogy Párizs XVIII. kerületében találtak egy belga rendszámú Renault Cliót, amelyet a szökésben lévő terrorista, Salah Abdeslam bérelt ki még korábban. Arra gondoltak, hogy az autót a támadások előkészítésére használták, és ezzel utaztak Párizs és Belgium között a terroristák. Egy francia lap azonban felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam nyilatkozatában, amelyet a merényletek után tettek közzé, a Stade de France-nál, a X., XI. és a XVIII. kerületben végrehajtott támadásokról beszélnek. A XVIII. kerületben azonban nem volt lövöldözés vagy bombatámadás pénteken.

forrás: Europress - AFP/Miguel Mednia

forrás: Europress - AFP/Miguel Mednia

A Le Monde pedig arról írt, hogy a nyomozók szerint még egy merénylő lehet szökésben. Ezt arra alapozzák, hogy több szemtanú is azt állította, hogy három embert láttak abban az autóban, amelyikből a X. és a XI. kerületben lövöldöztek. az emberekre. Ezek egyike Salah Abdeslam, akit napok óta keresnek, és akiről korábban itt és itt is írtunk. A másik férfi a bátyja, Ibrahim volt, aki felrobbantotta magát a Comptoir Voltaire-nél. A harmadik személyt azonban még nem azonosították, így lehet, hogy ő is bujkál van valahol.

Top 0