• Kultúra
Faktor

Légzésproblémák miatt kórházba került Gábor Zsazsa

Mindössze két nappal 99. születésnapja után sürgősen kórházba kellett vinni a színésznőt, mert légzési nehézségei voltak.

A magyar származású színésznő tegnap került egy Los Angeles-i kórház sürgősségi osztályára, miután nem kapott rendesen levegőt. Erről férje, Frederic von Anhalt számolt be a TMZ-nek. Azt is elmondta, hogy orvosa először a házukban vizsgálta meg Gábor Zsazsát, és úgy döntött, hogy kórházba kell vinni a színésznőt.

A TMZ úgy tudja, hogy a színésznőnek tüdőgyulladása lett a torkába vezetett csőtől, amelyen keresztül táplálják. Emiatt a légzését segítő tubust is el kell majd távolítani, ezért meg fogják műteni.

Gábor Zsazsának a hétvégén volt a 99. születésnapja, de évek óta nem mutatkozott már nyilvánosan. 2002-ben súlyos autóbalesete volt, az utóbbi években pedig még inkább romlott az egészsége, ami miatt többször került kórházba. Csípőtörése volt és a lábát is amputálni kellett, azóta ágyhoz kötve él Bel Air-i otthonában férjével.

Az 1936-ban Miss Hungarynek választott Gábor Zsazsa 1941-ben ment az USA-ba, ahol Zsa Zsa Gaborként tehetsége mellett szépségével és botrányaival szerzett magának hírnevet. 1952-ben szerepelt először filmben, a Moulin Rouge-nak ő volt a női főszereplője. Általában azonban nem a filmszerepeivel, hanem a szerelmi ügyeivel került a címlapokra, ezért őt tartják az egyik első, mai értelemben vett celebnek.

Gábor Zsazsáról és a leghíresebb hollywoodi magyarokról ebben a cikkünkben olvashat részletesen.

fotó: Europress - Getty Images

fotó: Europress - Getty Images

Top 0